» » BRZI I ŽESTOKI 10

BRZI I ŽESTOKI 10

BRZI I ŽESTOKI 10 - U KINIMA OD 18.5.2023.

FAST X
  • Uloge: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John Cena, Jason Statham, Sung Kang, Alan Ritchson, Daniela Melchior, Scott Eastwood, s Helen Mirren, Charlize Theron , Brie Larson i Rita Moreno
  • Režija: Louis Leterrier
  • Scenarij: Justin Lin, Zach Dean, Dan Mazeau
  • Producenti: Chris Meledandri, Shigeru Miyamoto
  • Žanr: akcijski triler
  • Distribucija: Universal Film

Kraj puta počinje.

BRZI I ŽESTOKI 10, deseti film u sagi Brzi i žestoki, posljednje je poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijih globalnih franšiza u kinematografiji, koja je sada u svom trećem desetljeću i još uvijek je snažna s istom glavnom glumačkom postavom i likovima kao i na početku.

Tijekom mnogih misija i protiv nemogućih izgleda, Dom Toretto (Vin Diesel) i njegova obitelj nadmudrili su, iznervirali i nadmašili svakog neprijatelja na svom putu. Sada se suočavaju s najsmrtonosnijim protivnikom s kojim su se ikad suočili: zastrašujućom prijetnjom koja izranja iz sjena prošlosti, potaknuta krvnom osvetom i koja je odlučna razbiti ovu obitelj i uništiti sve—i svakoga—što Dom voli, zauvijek .

U Brzi I žestoki 5 iz 2011. Dom i njegova ekipa ubili su zlog brazilskog narkobosa Hernana Reyesa i odrubili mu carstvo na mostu u Rio De Janeiru. Ono što nisu znali je da je Reyesov sin, Dante (Aquamanov Jason Momoa), svjedočio svemu tome i proveo posljednjih 12 godina smišljajući plan kako natjerati Doma da plati najveću cijenu.

Danteov zaplet raspršit će Domovu obitelj od Los Angelesa do rimskih katakombi, od Brazila do Londona i od Portugala do Antarktika. Stvorit će se novi saveznici i ponovno će se pojaviti stari neprijatelji. Ali sve se mijenja kada Dom otkrije da je njegov vlastiti 8-godišnji sin (Leo Abelo Perry, Black-ish) krajnja meta Danteove osvete.

U režiji Louisa Leterriera (Sudar Titana, Nevjerojatni Hulk), u filmu glume povratnici Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena i Scott Eastwood , s dobitnicom Oscara Helen Mirren i dobitnicom Oscara Charlize Theron.

Film također ima izvanrednu novu glumačku postavu uključujući dobitnicu Oscara Brie Larson kao Tess, odmetnutu predstavnicu Agencije; Alan Richtson (Reacher) kao Aimes, novi šef Agencije koji nema istu sklonost Domovoj ekipi kao njegov prethodnik, gospodin Nitko; Daniela Melchior (The Suicide Squad) kao brazilska ulična trkačica sa snažnom vezom s Domovom prošlošću; i legendarna dobitnica Oscara® Rita Moreno kao Dom i Mijina Abuelita Toretto.

BRZI I ŽESTOKI 10 - GALERIJA