» » DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA - U KINIMA OD 4.3.2021.

PROMISING YOUNG WOMAN
  • Glumci: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham
  • Režija: Emerald Fennell
  • Scenarij: Emerald Fennell
  • Producenti: Margot Robbie, Tom Ackerley, Josey McNamara, Ben Browning, Emerald Fennell, Ashley Fox
  • Žanr: Thriller
  • US distributer: Universal Pictures International
  • Zemlja porijekla: SAD

Redateljica Emerald Fennel (Killing Eve) na velika platna donosi novi, zanimljivi pogleda na osvetu. Za Cassie (Carey Mulligan) svi tvrde da je obećavajuća mlada djevojka….dok joj strašan događaj ne usmjeri život na totalno drugačiji put. No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću a po noći izlazi i traži osvetu. Neočekivani susret će omogućiti Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Emerald Lilly Fennell rođena je 1985. godine u Engleskoj. Najpoznatija je kao producentica i scenaristica popularne serije Killing Eve no također je imala i zapažene uloge ispred kamera, da nabrojimo samo neke: serija Crown (Kruna), filmovi Dankinja, Ana Karenjina.

Carey Mulligan mlada je i talentirana britanska glumica, koja je karijeru započela kao 19-godišnjakinja na daskama života u londonskom kazalištu Royal Court Theatre,  ulogom u predstavi Forty Winks. Godinu dana nakon prvi se put pojavila i u filmu, u adaptaciji romana Ponos i predrasude.  Neke od ranijih uloga bile su joj u britanskim serijama Bleak House i Doktor Who, a 2008. je ostvarila svoj broadwayski debi u Čehovljevoj drami Galeb te izvedbom oduševila kritičare. Ipak, opće je priznanje stekla ulogom u filmu Sve o jednoj djevojci iz 2009., za koju je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice, Zlatni globus, nagradu Screen Actors Guild, a osvojila je BAFTA-inu nagradu za najbolju glavnu glumicu. 

Film dolazi u kina 04.03.2021.

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA - GALERIJA