» » HITNA POMOĆ

HITNA POMOĆ

HITNA POMOĆ - U KINIMA OD 7.4.

AMBULANCE
  • Glumci: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González
  • Režija: Michael Bay
  • Scenarij: Chris Fedak
  • Producenti: Michael Bay, Bradley J. Fischer, James Vanderbilt, William Sherak, Ian Bryce
  • Žanr: triler
  • US distributer: Universal Pictures International
  • Zemlja porijekla: SAD

Na ulicama Los Angelesa u samo jednom danu tri života će se zauvijek promijeniti. Riječ je o najvećoj pljački banke u povijesti grada i mogućim plijenom od 32 milijuna dolara. Kako je došlo do toga?

Odlikovani veteran Will Sharp nema novca za plaćanje troškova liječenja svoje žene. Očajan, zatraži pomoć od osobe od koje to nikako nije smio – svog posvojenog brata Dannya (Jake Gyllenhaal), karizmatičnog kriminalca. Danny ponudi bratu sudjelovanje u velikoj pljački, a kako je život njegove žene na kocki, Will ga ne može odbiti. Stvar pođe po zlu kada braća otmu vozilo hitne pomoći u kojemu se nađu ozlijeđeni policajac u borbi za život kao i medicinski tehničar Cam Thompson. U bjesomučnoj potjeri bez kraja, braća moraju izbjeći policijske snage cijelog grada, održati svoje taoce na životu i pritom ne ubiti jedan drugoga. Ovo će biti najuzbudljiviji bijeg iz L.A.-a kojeg smo ikad vidjeli.

U ulozi Will Sharpa je dobitnik Emmyja Yahya Abdul-Mateen II, kojeg smo upoznali u hit filmovima Candyman (2021.) i The Matrix Resurrections (2021.). Njegovog brata Dannya glumi slavni Jake Gyllenhaal, nominiran za Oscara za ulogu u filmu Brokeback Mountain (2005.).

Film Hitna pomoć (Ambulance) temelji se na danskom filmu Ambulancen iz 2005. godine, u duhu je akcijskih filmova devedesetih i na tragu filmova Brzina i Zločesti dečki. Prema najavama možemo očekivati da će ovo biti naj ‘Michael Bay film’ od svih njegovih dosadašnjih filmova. Chris Fedak je napisao scenarij, a film je producirao Bay. Ostatak glumačke postave čine Garret Dillahunt, A Martinez, Keir O’Donnell Moses Ingram i Eiza Gonzalez.

U KINIMA OD 07.04.

HITNA POMOĆ - GALERIJA