» » JOAN BAEZ VRAĆA SE U VOLJENO SARAJEVO

JOAN BAEZ VRAĆA SE U VOLJENO SARAJEVO

JOAN BAEZ VRAĆA SE U VOLJENO SARAJEVO

JOAN BAEZ
JOAN BAEZ VRAĆA SE U VOLJENO SARAJEVO
31.3.2018. BKC – Bosanski kulturni centar, Sarajevo

Legendarna umjetnica, aktivistica i dobitnica nagrade za životno djelo, Joan Baez, u sklopu svoje posljednje velike turneje, tijekom 2018. godine promovirat će svoj novi, dugo očekivani studijski album producenta Joea Henryja, prvi nakon “Day After Tomorrow” iz 2008. godine. Turneju će započeti u švedskom Stockholmu u ožujku ove godine, a nedugo potom stiže i u naše susjedstvo, gdje će nastupiti pred publikom Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, 31. ožujka 2018.

Njezinu glazbu karakterizira zanimljiva mješavina američkog folka, popa, i countryja, uz prizvuke gospela i elemente rocka. Osim vlastitih, kantautorskih pjesama, na koncertu u Sarajevu, izvodit će i skladbe drugih poznatih glazbenika poput Woody Guthrie, Boba Dylana, Johna Lenona, Leonarda Cohena, i Paula Simona.

Tijekom više od 50 godina scenskog djelovanja, Joan Baez sagradila je bogatu karijeru i istakla se svojim društveno-političkim i humanitarnim djelovanjem. Svijetu je po prvi put predstavila tada nepoznatog Boba Dylana, koračala je prvim linijama Pokreta za građanska prava i slobode, rame uz rame s Martinom Lutherom Kingom, inspirirala Vaclava Havela u borbi za Češku, a i danas se jednako strastveno bori za ciljeve u koje vjeruje. Dobitnica je mnogih nagrada, među kojima i one za životno djelo, koju dodjeljuje Record Academy, te posebnog priznanja Amnesty Internationala za izniman doprinos borbi za ljudska prava na globalnoj razini, kojim je ovjenčana 2012. godine.

Tijekom opsade Sarajeva 1993. godine, u dvorani Kina Imperijal održala je dva humanitarna koncerta u znak podrške Sarajlijama, i time postala prva velika zvijezda koja je posjetila opkoljeno i ratom ugroženo Sarajevo. Ondje se vratila 2008. kada je nastupila u okviru tamošnje manifestacije Baščaršijskih noći te godine.

Ulaznice za koncert Joan Baez 31.3.2018. u Sarajevu dostupne su putem linka www.kupikartu.ba te na blagajni Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu.

JOAN BAEZ GALERIJA