» » KLUB ZADOVOLJNIH ŽENA 2 – NOVO POGLAVLJE

KLUB ZADOVOLJNIH ŽENA 2 – NOVO POGLAVLJE

KLUB ZADOVOLJNIH ŽENA 2 - NOVO POGLAVLJE - U KINIMA OD 11.5.2023.

BOOK CLUB 2
  • Uloge: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy García, Don Johnson
  • Režija: Bill Holderman
  • Scenarij: Bill Holderman, Erin Simms
  • Producenti: Bill Holderman, Erin Simms, Andrew Duncan, Trish Hofmann
  • Žanr: romantična komedija
  • Distribucija: Universal Film

Klub zadovoljnih žena 2: Potraga za srećom i ljubavi iz L.A.-a preselila u Italiju

Oskarovke Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen i Mary Steenburgen nastavljaju tamo gdje su stale 2018. godine. Dakle, znamo da možemo očekivati puno zabave i pozitivne “vibre”, ali i lijepih scena iz “zemlje ljubavi”.

Svatko na ovom svijetu zaslužuje biti voljen i sretan – i dalje je glavna premisa zabavnog i samouvjerenog ženskog kvarteta koji čine Diane, Vivian, Sharon i Carol, odnosno Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen i Mary Steenburgen koje, pet godina nakon romantične komedije Klub zadovoljnih žena, uskoro imamo priliku gledati u nastavku – Book Club: The Next Chapter.

Riječ je o redom o udovici (Diane), ženi koja vole veze bez obaveza (Vivian), razvedenoj sutkinji (Sharon) i jedinoj udatoj među njima čiji je brak na kušnji (Carol). Sve su one dugogodišnje članice čitateljskog kluba koje, nakon čitanja erotskog trilera “Pedeset nijansi sive”, odlučuju i u trećoj životnoj dobi živjeti – punim plućima.

Ženski provod u Italiji
A nastavak filma vodi nas upravo tamo gdje je originalni film stao. Naime, Vivian (Fonda) i Arthur (Don Johnson) pod velikim su stresom zbog planiranja vjenčanja zbog čega Diane, Sharon i Carol predlažu žensko druženje u Italiji prije Vivianinog velikog dana.

Dakako, Italija ih oduševljava, a one uživaju u kupovini, trude se pronaći zajednički jezik s Talijanima i, dakako, držati se podalje od nevolja.

Don Johnson nedavno je novinarima priznao da se veseli početku prikazivanja nastavka popularnog filma, ali nije htio otkriti u kakve će probleme ženska četvorka ovaj put upasti. Umjesto toga, nahvalio je Jane Fonda ističući njezine iznimne kvalitete i kao glumice i kao osobe. Osim toga, rekao je, upravo je Fonda bila ona osoba među glumcima na koju svi mogu računati da “u glavi” ima cijeli scenarij.

Provjerena ekipa
Osim nastavka radnje, Klub zadovoljnih žena 2 znači i nastavak suradnje s glumcima iz originalnog filma. Tako se, uz sve spomenute, u nastavku pojavljuje i Andy García kao Dianin dečko Mitchell te Craig T. Nelson kao Carolin suprug Bruce. Budući da se radnja filma odvija u Italiji, za “talijanski štih” zadužen je Giancarlo Giannini.
Promjena nije bilo ni što se tiče glavnih ljudi iza kamere. Tako je redatelj nastavka Bill Holderman kojemu je film iz 2018. godine bio njegov redateljski debi, a Erin Simms scenaristički. Ona, zajedno s Holdermanom potpisuje scenarij i novog filma, a dvojac je dio i producentskog tima zajedno s Andrewom Duncanom, Trish Hofmann, Bradom Westonom i Enzom Sistijem.

Kino premijera najavljena je za 12. svibnja, dakle, uoči Majčinog dana koji ove godine obilježavamo 14. svibnja. Prvi se film u kinima pojavio samo nekoliko dana nakon Majčinog dana 2018. godine i to, dakako, nije slučajnost. Naime, Simms je još prije pet godina otkrila da su Holderman i ona odlučili napisati scenarij za film nakon što je on tada tek objavljeni roman E. L. James “50 nijansi sive” odlučio poslati svojoj majci kao poklon za Majčin dan.

KLUB ZADOVOLJNIH ŽENA 2 - NOVO POGLAVLJE - GALERIJA