» » KOKAINSKI MEDVJED

KOKAINSKI MEDVJED

KOKAINSKI MEDVJED - U KINIMA OD 23.2.2023.

COCAINE BEAR
  • Uloge: Ray Liotta, Keri Russell, Alden Ehrenreich, Margo Martindale, Kristofer Hivju, O’Shea Jackson Jr
  • Režija: Elizabeth Banks
  • Scenarij: Jimmy Warden
  • Producenti: Elizabeth Banks, Brian Duffield, Max Handelman, Phil Lord, Christopher Miller, Matt Reilly, Aditya Sood, Christine Sun
  • Žanr: triler, komedija
  • Distribucija: Universal Film

‘Kokainski medvjed’: U kina dolazi nevjerojatna istinita priča o medvjedu na kokainu

Što se dogodi kad medvjed pojede preko 30 kilograma kokaina bačenih u šumi? Saznajte od sutra u kinima u crnohumornom trileru ‘Kokainski medvjed’ temeljenom na istinitim događajima.

Priča o kokainskom medvjedu kreće od incidenta iz prosinca 1985. godine. Ozloglašeni i ranije osuđivani krijumčar droge, koji je također bio i bivši službenik za narkotike, upravljao je avionom kada je shvatio da je njegov teret pretežak. U pokušaju da olakša svoj teret, iz aviona je ispustio torbu punu kokaina. Pilot je tada odlučio pojuriti za robom, ali, nakon pokušaja otvaranja padobrana, nije uspio i pao je u smrt.

Ovo se možda već čini kao luda priča, ali zapravo je tek početak. Torba s kokainom, vrijedna gotovo petnaest milijuna američkih dolara, tada je pala u ruke 175 kilograma teškog američkog crnog medvjeda koji ju je odlučio pojesti. Film prati događaje s medvjedom koji je, pod ovim nevjerojatnim utjecajem, krenuo u ubilački pohod potaknut drogom.

U ovom uvjerljivo najluđem filmu godine, koliko god se ideja o medvjedu na kokainu činila pretjeranom, ona je istinita i seže sve do sredine 1980-ih. Kokainski medvjed, poznat i kao Pablo Escobear je bio američki crni medvjed koji se predozirao kokainom 1985. godine. Kokain su bacili krijumčari droge u divljine Tennesseeja u SAD-u, te ga je potom pronašao medvjed i počastio se njime tako što je pojeo preko 30 kilograma bijelog praha. Medvjed je pronađen mrtav u sjevernoj Georgiji te je trenutno prepariran i izložen u trgovačkom centru u Kentuckyju.

Režiju filma potpisuje nominirana za 3 Emmy nagrade Elizabeth Banks (franšiza Igre gladi, Na putu do zvijezda, 2012.) koja se proslavila kao glumica, no iza sebe ima sve više rastući katalog produciranih i režiranih filmova poput Na putu do zvijezda 2 (Pitch Perfect 2, 2015.) i Charliejevi anđeli (Charlie’s Angels, 2019.).

Za Entertainment Weekly redateljica Banks je izjavila kako „Bez obzira tko ste u životu, čak i ako ste Henry Hill (opasni kriminalac u filmu), ako sretnete medvjeda koji je na kokainu, vi ste autsajder u toj situaciji. I to je ono što je dalo dosta povoda za komediju, znate? To su samo ljudi koji nisu spremni ili nemaju kapaciteta nositi se s medvjedom koji je na kokainu.“

Glavne uloge u filmu tumače Keri Russell (Nemoguća misija III, 2006., Amerikanci, 2013.), Ray Liotta (Dobri momci, 1990., Revolver, 2005.) kojemu je ovo jedna od posljednjih uloga, Alden Ehrenreich (Solo: Priča iz Ratova zvijezda, 2018., Ave Cezare!, 2016.), Margo Martindale (Hodaj muški: Priča o Deweyu Coxu, 2007., Pariz volim te, 2006.), Kristofer Hivju (Igra prijestolja, 2013., Brzi i žestoki 8, 2017.) i O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton, 2015., Godzilla II: Kralj zvijeri, 2019.).

KOKAINSKI MEDVJED - GALERIJA