» » MAČAK U ČIZMAMA – POSLJEDNJA ŽELJA

MAČAK U ČIZMAMA – POSLJEDNJA ŽELJA

MAČAK U ČIZMAMA - POSLJEDNJA ŽELJA - U KINIMA OD 8.12.

PUSS IN BOOTS – LAST WISH

Glasovi originalna verzija: Antonio Banderas, Salma Hayek, Harvey Guillén, Florence Pugh, John Mulaney, Wagner Moura
Glasovi: Ervin Baučić, Iskra Jirsak, Nikola Nedić, Dražen Bratulić, Mirela Videk Hranjec, Jan Kerekeš, Jadranka Krajina, Robert Ugrina, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić
Režija: Joel Crawford i Januel Mercado
Scenarij: Paul Fisher
Producenti: Mark Swift
Žanr: animirani, komedija, avantura, fantazija
Distribucija: Universal Film

Mačak u čizmama: Posljednja želja: Dlakavi junak se vraća na velika platna

Omiljeni ljubitelj mlijeka, vrhunski borac i romantičar koji ne zna za strah se ovog prosinca vraća u kina u nastavku velikog hita iz 2011.
Kada Mačak u čizmama sazna da je iskoristio osam od svojih devet života, kreće na putovanje kako bi pronašao mističnu Posljednju želju i vratio živote koje je izgubio. U avanturu s njime kreću Kitty Meka Šapa i njegov novi pratitelj Perro, terapijski pas koji je bio maskiran u mačka u domu Mama Lune, a sve dok bježi od novih neprijatelja koji ga pokušavaju loviti zbog njegove reputacije nakon prvog filma.

Neodoljivu avanturu Mačak u čizmama: Posljednja želja režirao Joel Crawford koji je zaslužan za režiju animiranih hitova Croods 2: Novo doba (2020.) i Trolovski praznici (2017.). Osim režije, radio je na drugim animiranim hitovima kao scenarist i pomoćni scenarist na franšizi Kung Fu Panda (2008.), Trolovi (2016.), Spužva Bob Skockani: Spužva na suhom (2015.) i mnogim drugim. To znači da smo u sigurnim rukama iskusnog pripovjedača animiranih komedija.

Osim Crawforda, kao pomoćni redatelj je uskočio Januel Mercado koji je isto tako već radio na filmovima Kung Fu Panda 2 (2011.), Croods 2: Novo doba (2020.) i ostalim animiranim ostvarenjima. Iskustva u stvaranju novog animiranog hita zasigurno ne manjka.

Neustrašivi avanturist Mačak u čizmama se prvi puta pojavio u filmu Shrek 2 (2004.), i svoje pustolovine nastavio u ostala dva nastavka serijala o Shreku, da bi 2011. dobio svoj samostalni film Mačak u čizmama (2011.) i animiranu seriju Avanture Mačka u čizmama (2015.).

U originalnoj verziji filma na engleskom jeziku hollywoodski šarmer Antonio Banderas posuđuje glas Mačku u čizmama, dok njegovoj simpatiji Kitty Mekoj Šapi svoj glas posuđuje Salma Hayek. Antoniu Banderasu i Salmi Hayek je ovo sedmi zajednički film, no najpoznatiji su svakako Desperado (1995.), Bilo jednom u Meksiku (2003.) i naravno – Mačak u čizmama (2011.).

Koliko smo mogli vidjeti iz trailera filma, u Mačak u čizmama: Posljednja želja očekuje nas vrhunska animacija i jedinstvena komedija smještena u svijet bajki i neočekivanih junaka i zlikovaca u obličju poznatih likova iz priča.
No bolje im je da budu dobri, jer pravdu tada dijeli Mačak osobno. Kao što bi i on sam rekao:

‘Molite za milost… Mačka u čizmama!’

MAČAK U ČIZMAMA - POSLJEDNJA ŽELJA - GALERIJA