Mamma Mia i Vegeta Natur

Hobotnica na novaljski način

Octopus vulgaris poznatija je zbog legendi o veličini i nenadmašnoj snazi njezinih osam krakova nego po vrijednosti mesa. Skučeni u odabiru namirnica, otočani su od nje umjeli spremiti izdašne delicije.

9DC50937-68DB-4FD6-89E8-46A74C0DDE16 Created with sketchtool.
za 6 osoba
D6B2F5A4-394B-4ADE-981A-3D45CA02D16A Created with sketchtool.
1h i 50min
7DA0C313-5EA5-4FFE-8E67-94B016069146 Created with sketchtool.
Srednje zahtjevno
1 kg hobotnice
1,5 kg krumpira
1 žlica Vegete Natur
150 ml maslinova ulja
4 – 5 češanja češnjaka
Peršin
Vegeta Maestro crni papar
Sol

Upute

Očišćenu hobotnicu stavite kuhati u toplu vodu.

Kad hobotnica gotovo omekša, dodajte krumpir narezan na polovice i Vegetu Natur. Kuhajte još oko 30 minuta.

Kuhanu hobotnicu i krumpire ocijedite, a tekućinu sačuvajte.

Hobotnicu narežite na sitne komadiće i stavite u posudu. Dodajte krumpir i viljuškom ga djelomično izgnječite, dolijevajući ulje i dio tekućine u kojoj se sve kuhalo.

Nakon toga dodajte nasjeckani češnjak i peršin te začinite paprom. Sve dobro izmiješajte i po potrebi dosolite.

Ovako pripremljeno jelo od hobotnice poslužite toplo kao samostalni obrok ili kao toplo predjelo.

Savjet
Voda u kojoj se kuha hobotnica ne smije se soliti jer u tom slučaju hobotnica ožilavi.