Hobotnica na novaljski način
Octopus vulgaris poznatija je zbog legendi o veličini i nenadmašnoj snazi njezinih osam krakova nego po vrijednosti mesa. Skučeni u odabiru namirnica, otočani su od nje umjeli spremiti izdašne delicije.
Upute
Očišćenu hobotnicu stavite kuhati u toplu vodu.
Kad hobotnica gotovo omekša, dodajte krumpir narezan na polovice i Vegetu Natur. Kuhajte još oko 30 minuta.
Kuhanu hobotnicu i krumpire ocijedite, a tekućinu sačuvajte.
Hobotnicu narežite na sitne komadiće i stavite u posudu. Dodajte krumpir i viljuškom ga djelomično izgnječite, dolijevajući ulje i dio tekućine u kojoj se sve kuhalo.
Nakon toga dodajte nasjeckani češnjak i peršin te začinite paprom. Sve dobro izmiješajte i po potrebi dosolite.
Ovako pripremljeno jelo od hobotnice poslužite toplo kao samostalni obrok ili kao toplo predjelo.