Pečena janjetina kao ispod peke
Okusite bogatu aromu ove delicije i uz Vegetu Natur stvorite okus koji je karakterističan jelima ispod peke.
Upute
Janjetinu operite, posušite, malo posolite, pospite Vegetom Natur koju potom dobro utrljajte u meso.
Stavite u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz janjetinu stavite grančicu lovorova lista, glavicu luka i glavicu češnjaka u ljusci, koju ste prerezali na četvrtine.
U pleh dolijte još 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom.
Pecite oko 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.
Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite. Janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.
Potkraj pečenja foliju skinite kako bi se janjetina dodatno zapekla i poprimila lijepu boju. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.
Pečenu janjetinu narežite na komade i poslužite s prilogom od povrća te salatom od rajčice i mladim lukom.
Krumpir možete peći zajedno s mesom. Dodajte ga u pleh kada janjetina napola omekša.