Mamma Mia i Vegeta Natur

Pečena janjetina kao ispod peke

Okusite bogatu aromu ove delicije i uz Vegetu Natur stvorite okus koji je karakterističan jelima ispod peke.

9DC50937-68DB-4FD6-89E8-46A74C0DDE16 Created with sketchtool.
za 6 osoba
D6B2F5A4-394B-4ADE-981A-3D45CA02D16A Created with sketchtool.
oko 2 sata
7DA0C313-5EA5-4FFE-8E67-94B016069146 Created with sketchtool.
Jednostavno
1 janjeći but (oko 2,5 kg)
Sol
1 žlica Vegete Natur
100 ml ulja
3 – 4 Vegeta Maestro lovorova lista
1 glavica luka
1 glavica češnjaka
1 kg mladog krumpira
200 g mrkve
400 g mladog graška
80 g crnih maslina

Upute

Janjetinu operite, posušite, malo posolite, pospite Vegetom Natur koju potom dobro utrljajte u meso.

Stavite u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz janjetinu stavite grančicu lovorova lista, glavicu luka i glavicu češnjaka u ljusci, koju ste prerezali na četvrtine.

U pleh dolijte još 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom.

Pecite oko 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Oguljeni mladi krumpir narežite na četvrtine, a mrkvu na kockice.

Grašak skuhajte gotovo do kraja i ocijedite. Janjetini dodajte kuhano povrće, masline, dobro promiješajte i zajedno pecite još oko 20 minuta.

Potkraj pečenja foliju skinite kako bi se janjetina dodatno zapekla i poprimila lijepu boju. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.

Pečenu janjetinu narežite na komade i poslužite s prilogom od povrća te salatom od rajčice i mladim lukom.

Savjet
Janjeći but malo ohladite, a zatim narežite. Lakše će se rezati, pa ćete dobiti ljepše i pravilnije komade za posluživanje.
Krumpir možete peći zajedno s mesom. Dodajte ga u pleh kada janjetina napola omekša.