Viška pogača
Uživajte u okusu ukusnog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka Visa u kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.
Upute
Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške. Kad uvene, dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete Natur.
Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov, stavite ga sa strane da se ohladi.
Kad se tijestu udvostručio volumen, podijelite ga na dva dijela.
Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh promjera 30 cm tako da prelazi preko ruba.
Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite na 180 °C 35 – 40 minuta.
Višku pogaču poslužite toplu ili hladnu.