Mamma Mia i Vegeta Natur

Viške srdele s povrćem na žaru

Uživajte u zdravim mediteranskim okusima uz jednostavnu i brzu pripremu ovog ukusnog tradicionalnog jela.

9DC50937-68DB-4FD6-89E8-46A74C0DDE16 Created with sketchtool.
za 6 osoba
D6B2F5A4-394B-4ADE-981A-3D45CA02D16A Created with sketchtool.
oko 35 minuta
7DA0C313-5EA5-4FFE-8E67-94B016069146 Created with sketchtool.
Jednostavno
1 kg srdela
1 žlica Vegete Natur
100 ml ulja
1 tikvica
1 patlidžan
2 rajčice
4-5 češanja češnjaka
1 vezica svježeg peršina
Maslinovo ulje

Upute

Srdele očistite, operite i dobro osušite.

Pospite ih Vegetom Natur koju potom dobro utrljajte u meso. Srdele zatim nakapajte maslinovim uljem.

Rešetku ili ploču roštilja ugrijte i namastite.

Na ugrijani roštilj stavite srdele i pecite ih nekoliko minuta sa svake strane. Tijekom pečenja premazujte ih grančicom ružmarina umočenom u maslinovo ulje. Vrijeme pečenja ovisi o veličini srdele, ali ne smije biti predugo jer je meso srdele nježno.

Povrće operite, narežite na ploške, malo posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Pripremljeno povrće ispecite na roštilju.

Za pešt, češnjak i peršin sitno nasjeckajte, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.

Srdele prelijte peštom od maslinova ulja, peršina i češnjaka i poslužite s povrćem sa žara.

Uz srdele i povrće sa žara uvijek je dobrodošla salata od samoniklog bilja i popečeni kruh sa žara.

Savjet
Na ovaj način možete pripremiti i sve vrste mekušaca ili ribe, a najbolje su svježe srdele.