Viške srdele s povrćem na žaru
Uživajte u zdravim mediteranskim okusima uz jednostavnu i brzu pripremu ovog ukusnog tradicionalnog jela.
Upute
Srdele očistite, operite i dobro osušite.
Pospite ih Vegetom Natur koju potom dobro utrljajte u meso. Srdele zatim nakapajte maslinovim uljem.
Rešetku ili ploču roštilja ugrijte i namastite.
Na ugrijani roštilj stavite srdele i pecite ih nekoliko minuta sa svake strane. Tijekom pečenja premazujte ih grančicom ružmarina umočenom u maslinovo ulje. Vrijeme pečenja ovisi o veličini srdele, ali ne smije biti predugo jer je meso srdele nježno.
Povrće operite, narežite na ploške, malo posolite i nakapajte maslinovim uljem.
Pripremljeno povrće ispecite na roštilju.
Za pešt, češnjak i peršin sitno nasjeckajte, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
Srdele prelijte peštom od maslinova ulja, peršina i češnjaka i poslužite s povrćem sa žara.
Uz srdele i povrće sa žara uvijek je dobrodošla salata od samoniklog bilja i popečeni kruh sa žara.