» » POSLJEDNJA NOĆ U SOHOU

POSLJEDNJA NOĆ U SOHOU

POSLJEDNJA NOĆ U SOHOU - U KINIMA OD 4.11.

LAST NIGHT IN SOHO
  • Glumci: Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith, Terence Stamp, Diana Rigg, Rita Tushingham, Michael Ajao, Synnøve Karlsen
  • Režija: Edgar Wright
  • Scenarij: Edgar Wright and Krysty Wilson-Cairns
  • Producenti: Nira Park, Tim Bevan, Eric Fellner, Edgar Wright
  • Žanr: Psihološki horor triler
  • US distributer: Universal Pictures International
  • Zemlja porijekla: SAD

Elosie, mlada žena s talentom za modni dizajn i s neobičnim šestim čulom, misteriozno se može prebaciti u 1960-te godine. Ondje Elosie ne postoji, već Sandie. Sandie je mlada pjevačica u čijem tijelu Elosie živi kada dolazi u 60-te. No, Eloise ubrzo shvaća površnost glamura u Londonu 60-ih, a prošlost otkriva nešto puno mračnije.

Edgar Wright poznat je po režiji kultnog teen klasika Scott Pilgrim vs. The World (2010.) i akcijske drame Baby Driver (2017.) koja je dobila tri nominacije za Oskara.

Wright se vraća s psihološkim trilerom Posljednja noć u Sohou.

Svi Wrightovi filmovi sadržavali su elemente trilera, ali s dozom humora. Posljednja noć u Sohou, prema najavnom videu, neće biti vrlo humorističan. Sam Wright je rekao kako se u ovom filmu u potpunosti oslobodio u žanru trilera, dodajući i elemente horora. Dva filma koja su mu bila glavna inspiracija za stvaranja ovog psihološkog trilera su horor drama Don’t Look Now (1973.) i Repulsion (1965.) Romana Polanskog.

Što se tiče njegove odluke da smjesti radnju u 1960-te, za nju je odgovorna glazba. Specifičnije, njegova obiteljska kolekcija ploča koja sadrži albume 1960ih. Za sam naziv filma je zaslužan Quentin Tarantino. Last Night in Soho je naziv pjesme iz 1988. godine od grupe Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich, koju je Wright otkrio u filmu Death Proof (2007.).

Zajedno sa Wrightom scenarij je pisala Krysty Wilson-Cairns koja je sudjelovala sa Sam Mendesom na scenariju trostrukog dobitnika Oskara 1917 (2019).

U glavnoj ulozi su Thomasin McKenzie u ulozi Eloise i Anya Taylor-Joy u lozi Sandy. McKenzie možemo prepoznati zbog njezine prekrasne izvedbe hrabre Else iz dirljivog filma Jojo Rabbit (2019.), a za popularnu Taylor-Joy nije potrebna posebna najava, jer je zahvaljujući svojim ulogama u filmu Emma (2020.) i hit tv seriji The Queen’s Gambit (2020.) postala već poznato ime.

POSLJEDNJA NOĆ U SOHOU - GALERIJA