» » VOLEĆI PABLA

VOLEĆI PABLA

VOLEĆI PABLA - U KINIMA OD 28.06.2018.

LOVING PABLO
  • Glumci: Penélope Cruz, Javier Bardem, Peter Sarsgaard
  • Režija: Fernando León de Aranoa
  • Scenarij: Fernando León de Aranoa
  • Žanr: biografska, kriminalistička drama
  • Zemlja porijekla: Španjolska, Bugarska
  • Producent: Escobar films, B2Y EOOD
  • Trajanje: 123 minute
VOLEĆI PABLA
Uspon i pad kralja kolumbijskog naroda s one strane zakona

Voleći Pabla gangsterska je biografska drama na engleskom jeziku, redatelja Fernanda Leóna de Aranoae, nastala prema memoarima novinarke Virginie Vallejo. Donosi istinitu priču punu akcije i napetosti, tematizirajući uspon i pad kolumbijskog narko lorda, osnivača kartela Madellin – zloglasnog Pabla Escobara Gaviria.

U španjolsko-bugarskoj produkciji, film slijedi standardne narativne sekvence filmova koji vjerodostojno prikazuju Escobara kao političara, karizmatičnog moćnika, kriminalca, ali i čovjeka naroda. Svojim ilegalnim poslovnim carstvom, on među ostalim potpomaže siromašne Kolumbijce. Voleći Pabla na velike ekrane donosi svojevrsnu društvenu kritiku i autentični djelić svjetske povijesti, prepričan kroz prizmu njegovog odnosa s ljubavnicom i ambicioznom novinarkom Virginiom Vallejo. U glavnim ulogama gledamo supružnike Javiera Bardema i Penelope Cruz, čija se kemija pokazala kao dobitna kombinacija na filmskom platnu još davne 1999. godine u filmu Jamón Jamón te 2008. u uspješnici Vicky Christina Barcelona.

Iako je nastao kao ekranizacija noveliziranih memoara same Vallejo, film Voleći Pabla ipak je pretežno fokusiran na poslovni i privatni život Pabla Escobara kao osobenjaka, nego li na njezina osobna proživljavanja. Ne propustite u hrvatskim kinima od 28. lipnja 2018.

VOLEĆI PABLA - GALERIJA