» » VRIJEME ARMAGEDONA

VRIJEME ARMAGEDONA

VRIJEME ARMAGEDONA - U KINIMA OD 1.12.

ARMAGEDDON TIME
  • Uloge: Anthony Hopkins, Anne Hathaway, Banks Repeta i Jessica Chastain
  • Režija: James Gray
  • Scenarij: James Gray
  • Žanr: drama
  • Distribucija: Universal Film

Vrijeme Armageddona – Oskarovci Anthony Hopkins i Anne Hathaway zajedno na velikom platnu

Vrijeme Armageddona (Armageddon Time) je priča o odrastanju, o snazi ​​obitelji i generacijskoj potrazi za američkim snom.

Paul Graff je buntovni mladi dječak židovsko-američke obitelji kojemu su glavna zabava nestašluci s prijateljem. Njegov najbolji prijatelj Johnny je Afroamerikanac te zbog njihovih smicalica ponekad upada u veće nevolje nego Paul. Unatoč svemu, njihove su glavne brige hoće li se vidjeti s prijateljima i hoće li upasti u nevolje zbog svojih nestašluka.

Ovaj film od nas ne zahtijeva da se usredotočimo na samo jedan događaj ili radnju, već cjelokupnu kompleksnu životnu situaciju koja oblikuje mladog dječaka u osamdesetima u Queensu, u New Yorku.

Ovim filmom redatelj i scenarist James Gray istražuje imigrantsko iskustvo u SAD-u, a nakon ovogodišnjeg prikazivanja u Cannesu dobio je 7-minutne ovacije. James Gray je režirao i napisao scenarije za hvaljene filmove Ad Astra (2019.), Imigrantica (2013.) i Izgubljeni grad Z (2016.).

Ovo je jedna pomalo autobiografska priča Graya i, iako vuče paralele s Belfastom (2021), ovaj film je manje šarmantno i nostalgično viđenje prošlosti, već samo realan prikaz odrastanja.

Paula Graffa glumi četrnaestogodišnji Banks Repeta te ima priliku dijeliti veliko platno s čak troje oskarovaca: Anthony Hopkins, Anne Hathaway i Jessica Chastain.

Anne Hathaway je izjavila kako je obožavala raditi s Anthonyjem Hopkinskom, toliko da je čak zamolila Graya da ubaci scenu plesa jer je željela imati tu uspomenu s njim, a kako je Hopkins na tu ideju pristao, sada ćemo svi moći dijeliti tu uspomenu s njima.

VRIJEME ARMAGEDONA - GALERIJA